Pikin humanitarni tek - 24 ur dobrodelonosti

seznam projektov

14.09.2019

V Rotary klubu Velenje prehajamo v 15. letnico humanitarnega delovanja. Smo ponosni, da lahko speljemo veliko odličnih projektov za družbo vsekakor pa za socialno šibke ljudi. Pikin humanitarni tek - 24 ur dobrodelonosti je humanitarne narave in je tradicionalen, saj smo ga z veseljem organizirali že peto leto zapovrsti. Potekal je vseh 24 ur,  s pričetkom v soboto, 14.9. ob 18. uri do nedelje do 18. ure, podpira ga tudi Mestna občina Velenje v sodelovanju z ostalimi akterji Pikinega festivala.

Namen teka je privabiti tekače, športnike in ljudi dobre volje, da v terminu dogodka znotraj 24 ur pretečejo ali prehodijo poljubno dolgo pot. Vsakemu udeleženco pripravimo certifikat dobrodelnosti. Vsa zbrana sredstva se v celoti donirajo Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki skupaj z Rotary klubom Velenje ter Športno unijo Slovenije popelje otroke na športne počitnice v mesecu avgustu vsako leto.

Na letošnjem teku smo zbrali skoraj 1.400 EUR, udeležencev je bilo 118, najdaljša pretečena pot pa je bila 31 krogov, pri čemer je vsak krog meril 2.100 metrov.

Iz lanskoletnih zbranih dobrodelnih sredstev na Pikinem dobrodelnem teku smo letos v avgustu omogočili športne počitnice 20 otrokom, ki so se teden dni družili in zabavali na poletnem taboru v Gozdni šoli pri Mozirju.

Zahvala gre ekipi Rotary kluba Velenje, Rotaract kluba Velenje in Triatlon kluba Velenje, Radiu Fantasy za medijsko podporo, vsem donatorjem ter seveda udeležencem teka, ki so s svojo udeležbo in prostovoljnimi prispevki omogočili, da bomo lahko tudi naslednje leto organizirali poletni tabor za otroke iz socialno šibkih družin.