dr. Tanja Bagar: Konoplja – rastlina z bogato zgodovino in svetlo prihodnostjo

seznam projektov

30.01.2017

V ponedeljek, 30. januarja 2017 smo v okviru javnih predavanj Rotary kluba Velenje v Knjižnici Velenje izvedli prvo letošnje predavanje. Gostili smo dr. Tanjo Bagar na temo konoplje, ki je ena izmed najbolj vsestransko uporabnih rastlin. Dandanes je po eni strani poveličana kot rastlina rešitve, po drugi ponekod še vedno obravnavana kot izvor zla. Znanstvena dognanja o obstoju edinstvenega endokanabinoidnega sistema oz. naše lastne tovarne kanabinoidov so nesporno potrdile potrebo po pospešeni in temeljiti obravnavi tega področja ter konopljo nezadržno vračajo v uporabo na medicinskem področju. Tudi Slovenija je na točki preloma ...

Dr. Tanja Bagar je direktorica Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA, nosilka razvoja in raziskovanja v okoljskih podjetjih (CEROP, Ograček) ter docentka na Alma Mater Europaea. V letu 2016 je zaključila intenzivna štiritedenska izobraževalna programa Concepts of Cannabis Science I. in II. del, ki ju je izvedel Kenevir Research, Oregon. Je avtorica številnih objav in vabljena predavateljica doma in v tujini. V sklopu slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS je za družbeno odgovorno angažiranost v preteklem letu, s poudarkom na tematiki o konoplji, prejela posebno priznanje.

Dr. Tanja Bagar in inštitut ICANNA aktivno sodelujeta tudi s prvo slovensko zadrugo za konopljo, zadrugo KonopKo, ki je na dogodku pripravila manjšo degustacijo konopljinih izdelkov.

Več o dr. Tanji Bagar najdete na povezavi tukaj.