Poletni tabor v vasi Soča v Trenti

seznam projektov

10.08.2014

Zveza Rotary klubov Slovenije - Distrikt 1912 organizira v sodelovanju s Zvezo prijateljev mladine (ZPM) in Centrom za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD) poletne tabore v vasi Soča v Trenti. Poletni tabori so v podružnični šoli v vasi Soča, ki je bila po katastrofalnem potresu s sredstvi slovenskih rotarijcev popolnoma obnovljena. Ob tem je bila dograjena in urejena tako, da omogoča tudi letovanje in različne prostočasne dejavnosti za otroke in mladostnike.

K organizaciji letovanja 2014 so pristopili Rotary klubi iz Celja in Velenja ter omogočili brezplačno letovanje 24 otrokom v starostni skupini 10-13 let iz socialno šibkejših družin s področja Celja in Velenja.

INFORMACIJA OB DOGODKU
Obnova podružnične šole v vasi Soča v Trenti je bila enotna akcija vseh Rotary klubov v Sloveniji in novoustanovljenega Distrikta 1912. Namen tabora je, da se omogoči počitnice otrokom iz socialno šibkih družin, ki si ne morejo privoščiti poletnega oddiha. Otroke izbere Zveza prijateljev mladine in sicer iz lokalnega okolja. Strokovni del tabora vodi Center za šolske in obšolske dejavnosti.