Dobrodelni koncert Talenti za talente

seznam projektov

16.05.2014

Rotary je velika mednarodna organizacija z izjemno pozitivno konotacijo, saj delujemo dobrodelno, prostovoljno, skrbno in premišljeno. Globalno Rotary International združuje preko 1.300.000 članov, od tega nas je v Sloveniji preko 900, ki delujemo v približno 40 klubih.

V izjemno neprijaznih časih delujemo vedno bolj socialno in izbiramo projekte, ki prejemnikom pomoči včasih pomenijo razliko med življenjem in životarjenjem. Ena takšnih uspešnih zgodb je projekt Viški hrane, kjer skupaj z Lions klubom Velenje, Rdečim križem in Mestno občino Velenje pri trgovcu mesečno prevzamemo okoli 400 kg hrane, ki bi sicer končala v smeteh, in jo predamo v javno kuhinjo in center za brezdomne v Velenju.

Z redno izvedbo javnih, brezplačnih predavanj v Knjižnici Velenje, odpiramo oči, širimo obzorja, kritično opozarjamo na težave v naši družbi ter poskušamo najti odgovore in nakazati rešitve.

Poleg socialne note pa imamo v Rotary klubu Velenje tudi čut za spodbujanje talentov, v preteklosti so bili naše pozornosti že deležni številni mladi umetniki, ustvarjalci, glasbeniki iz lokalnega okolja. To potrjuje tudi tokratni dobrodelni dogodek.

Ideja o izvedbi tega koncerta je dozorela nekako istočasno z idejo prijateljev iz Rotary kluba Zgornji Brnik. Vedno bolj namreč ugotavljamo, da lahko s povezovanjem in sodelovanjem med Rotary klubi, Lions klubi in drugimi sorodnimi organizacijami bolje promoviramo svoje poslanstvo in bolj učinkovito pomagamo.

Zato na dobrodelnem koncertu s pomočjo mladih talentiranih glasbenikov, ki razvijajo svoj talent pod okriljem Glasbene šole Velenje, s pomočjo mlade gostje iz Ljubljane in z vašo pomočjo zbiramo sredstva, ki jih namenjamo novim mladim perspektivnim talentom v obliki štipendije ali enkratne pomoči.
Zato Talenti za talente.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi tega dogodka, hvala vsem, ki nas razumete in podpirate v našem poslanstvu, in seveda, hvala vam, ki ste prispevali z nakupom vstopnice. Verjemite, z dobrimi deli in podpiranjem talentov bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

David Geršak
predsednik Rotary kluba Velenje 2013/2014

PROGRAM za DOBRODELNI KONCERT ROTARY KLUBA VELENJE
Nastopajo dijaki in dijakinje umetniške gimnazije Velenje ter gostja iz Ljubljane.

1. I. Berkovič, VARIACIJE na rusko narodno pesem
Rene Karpe, klavir
Mentorica: Liljana Žerajić

2. J. S. Bach, SONATA za flavto solo
Allemande
Courrante
Sarabande
Bourre Anglaise
Laura Felicijan, flavta
Mentorica: Špela Zamrnik

3. W. A. Mozart, KONCERT za oboo v C duru
Allegro aperto
Andante
Aris Vehovec, oboa
Pri klavirju: Nina Verboten
Mentorica: Tanja Mršnjak Petrej

4. B. Smetana, VLTAVA
Naja Mohorič, harfa
Mentor: Dalibor Bernatovič

5. F. Chopin, BALADA v g – molu
Barbara Verhovnik, klavir
Mentorica: Jerneja Grebenšek

6. N. J. Živkovič, ILJAŠ   
Erik Kranjc, marimba
Mentor: Tomaž Lojen

7. J. Alain, LITANIJE
Saša Atelšek, orgle
Mentorica: Andreja Golež

Objava članka o dogodku v tedniku Naš čas (29.05.2014).