Javno predavanje, dr. Nika Pušenjak: Zdravljenje z metodo BIO/NEUROFEEDBACK

Na predavanju bo prikazano in obrazloženo delovanje sodobne aplikativne nevroznanosti v praksi. Spregovorili bodo o izkušnjah pri delu z različnimi profili ljudi - v grobem se delijo v dve večji ciljni skupini (prvo vrhunskih športnikov in menedžerjev in drugo otrok ter odraslih z motnjo hiperaktivnosti in pozornosti (ADHD), avtizmom in cerebralno paralizo).

Njihovo delo temelji na preventivi in odpravljanju težav s pomočjo medicinskih bio/neurofeedback naprav, nevroterapevtskih tehnik in prijemih psihofiziološkega koučinga.

Z redno uporabo tehnologij bio/neurofeedbacka in podpornih tehnik zelo uspešno - preventivno ali kurativno - odpravljajo težave zaradi kronične preutrujenosti ali pregorelosti (burn out); trajno priučijo tehnike za zmanjševanju stresa (stresni management), izboljšujejo kognitivne sposobnosti (npr. IQ, spomin, pozornost), čustveno fluidnost ter povečajo dobro delovno izvedbo in uspešnost, produktivnost ter zdravo počutje.
Ker je Neurofeedback izjemno uporabno in kvalitetno orodje za izboljšanje regulacije možganov, z njim že dolgo uspešno reducirajo simptome ADD in ADHD.

Dr. Nika Pušenjak je izvajalka terapij s tehnologijo biofeedbacka in vodja dejavnosti. Je univerzitetna diplomirana nevropsihologinja, specialistka uporabne psihofiziologije in Bio/Neurofeedbacka.
Na predavanju bo prisotna tudi Tina Burger, certificirana strokovnjakinja za Bio/neurofeedback. Poleg študija psihologije, ima dvajsetletne izkušnje z pedagoškim delom z različnimi profili otrok in odraslih.

Zaradi morebitnega velikega zanimanja in lažje organizacije vas prosimo za predprijavo z imenom in priimkom na prijave@rotaryklubvelenje.si. Potrditev prijave na predavanje ne zagotavlja sedeža v primeru prevelikega števila slušateljev, zato prosimo za pravočasen prihod.

Organizatorja: Knjižnica Velenje in Rotary klub Velenje.       
Predavanje je brezplačno.


arhiv novic