Dobrodelni koncert V PRAVE ROKE

V Rotary klubu Velenje smo v mesecu marcu stopili naproti Šolskemu centru Velenje in njihovi šoli za storitvene dejavnosti pri dobrodelnem koncertu. Zbrana sredstva so se namenila šolskemu skladu za pomoč dijakom v stiski. V nadaljevanju si lahko preberete končno PR sporočilo o dogodku.

V PRAVE ROKE ali dan dobrodelnosti na Šoli za storitvene dejavnosti ŠC Velenje

V PRAVE ROKE smo na Šoli za storitvene dejavnosti poimenovali dobrodelni koncert, ki je potekal v dopoldanskem in popoldanskem času v Domu kulture Velenje v sredo, 26. marca 2014. Snovalce, izvajalce in obiskovalce je ta dan združila posebna vrlina, za katero velikokrat mislimo, da je izginila. Občutek in zavest nesebično pomagati tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo.

Z mladostno zagnanostjo in pozitivno energijo ima življenje manj ovir, cilji, ki si jih zastavimo, pa se ne zdijo več nedosegljivi in neuresničljivi. To je dokazalo več kot 100 dijakov vseh oddelkov Šole za storitvene dejavnosti, ki so združili svoje sile in v želji, da bi pomagali svojim sošolcem, sosošolcem in prijateljem pripravili plesne ter glasbene točke.

Ponosni in veseli smo, da so se našemu povabilu nesebično odzvali tudi znani slovenski glasbeniki, ki jih življenjske stiske otrok ne pustijo ravnodušne. Nuša Derenda, Manca Špik, skupini Victory in Črna mačka so popestrili koncert z znanimi melodijami, plesna šola Pingi je pripravila svetlobne užitke z laserskim šovom in plesni nastop, Cirkus klub Ljubljana pa je prikazal atraktivno mešanje koktajlov. Društvo Šaleških likovnikov se je na klic dobrote odzvalo z delavnico za naše dijake, na kateri je nastalo 9 umetniških del, 20 umetniških slik pa je bilo z njihove strani podarjenih. Zbrana sredstva od prodanih slik in koncerta bomo namenili šolskemu skladu Šole za storitvene dejavnosti, s pomočjo katerega bomo dijakom v stiski omogočili udeležbo na različnih šolskih aktivnostih, pri katerih sicer ne bi mogli sodelovati.

V sklopu dobrodelnega koncerta je potekalo tudi kulinarično druženje, s katerim so dijaki programa gastronomija in turizem opravljali 4. predmet poklicne mature, dijaki programov trgovec, gastronom hotelir ter pomočnik v biotehniki in oskrbi pa praktični del zaključnega izpita. Za nastopajoče, goste z Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Centra za poklicno izobraževanje so dijaki pripravili kulinarične užitke z jedmi iz Slovenije, Nemčije, Francije in Velike Britanije. Dijaki programa gastronom hotelir in prodajalec so se pomoči svojim vrstnikom lotili malo drugače: izdelali so keramične posodice, spekli slastne bučne piškotke in jih aranžirali v majhnih steklenih kozarčkih, svoje stvaritve pa nato prodajali na dobrodelnem koncertu.

Dijaki, dijakinje in učitelji Šole za storitvene dejavnosti, glasbeniki, obiskovalci in sponzorji smo odprli svoja srca in vsak po svoje prispevali kamenčke v mozaik dobrodelnosti. Da nikoli ne bi izgubili svoje ljubezni do drugih, da nikoli ne bi živeli drug mimo drugega in da bi naše srce ostalo polno upanja v boljši in srečnejši jutri.

Pri izvedbi koncerta so nam pomagali še: OBČINA Velenje, Rotary klub Velenje, VTV, FOTO NAREKS Slovenske Konjice, S. B. O. diamantni brusi, VETROEMBA CELJE, BREG steklarstvo, mizarstvo in okvirjanje, PIVOVARNA UNION Ljubljana, GORENJE GOSTINSTVO, FRIZERSKI STUDIO ŠTEFKA Šmartno ob Paki...


arhiv novic