Rotary International

je organizacija svetovno povezanih poslovnežev in strokovnjakov iz različnih poklicev. Člani Rotary klubov po svetu skrbimo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih vzpodbujamo visoka etična načela in merila ter pomagamo širiti dobro voljo ter mir na svetu. Rotarijci načrtujemo in uresničujemo različne humanitarne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenje ljudi v naši ožji sredini.

Ključni rotarijski gesli sta:

  1. Nesebično pomagati
  2. Največ pridobi tisti, ki najbolje pomaga

Novice in obvestila

Javno predavanje, Janez Škrubej: Kako smo Kitajcem naredili internet (zgodba Iskre Delta)

Objavljeno dne: 16.02.2023

Leta 1976 je Janez Škrubej s skupino sošolcev ustanovil računalniško podjetje Iskra Delta, ki se je predvsem na vzhodnem trgu bliskovito uveljavilo. Zaposlovalo je preko 2.000 inženirjev, magistrov in doktorjev znanosti. Skoraj neverjetno zgodbo bo Janez Škrubej predstavil na javnem predavanju 8. maja 2023 v Knjižnici Velenje.

... več

Arabski svet v objemu slovenskega arhitekta Roberta Kluna

Objavljeno dne: 01.02.2023

Robert Klun deluje kot arhitekt, oblikovalec, investitor, podjetnik na področju nepremičnin, urbanizma, arhitekturnih, oblikovalskih in razvojnih projektov. Vabljeni na javnio predavanje v Knjižnico Velenje 13.2.2023.

... več

Javno predavanje, dr. Dan Podjed: Prihodnost človeka v času digitalne preobrazbe

Objavljeno dne: 23.01.2023

Antropolog dr. Dan Podjed je višji znanstveni sodelavec v Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU, svetovalec v Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

... več

[ arhiv novic ]